Lägg till ett inlägg

  • Tävling på skolan

    Vi har ju snackat om en tävling här på skolan under lunchtid och här är några försla från min kompanjon (ni vet vem) hur man kan göra. Fundera på detta: 


    Vad kul med en schacktävling på skolan! Att ha det som en öppen och avslappnad poängsamlartävling låter som ett perfekt sätt att inkludera alla, oavsett nivå. Här är några förslag för att göra tävlingen ännu roligare och mer engagerande:

     

    Flexibla matcher: Eftersom tävlingen äger rum under lunchtid, kan ni ha en regel där varje match har en fast tidsgräns, till exempel 10-15 minuter per match. Det håller spelet snabbt och tillåter flera matcher under en lunchperiod.

     

    Poängsystem: Ge poäng för olika utfall – till exempel 3 poäng för vinst, 1 poäng för remi och 0 poäng för förlust. Detta uppmuntrar deltagande även om man inte vinner varje match.

     

    Bonusutmaningar: Inför bonusutmaningar för extra poäng, som att vinna med en viss pjäs eller utföra en specifik schackmatt. Detta kan göra spelet mer varierat och spännande.

     

    Drop-in-spel: Tillåt spelare att hoppa in och ut ur tävlingen när de kan under lunchen. Detta gör det lättare för alla att delta, även de med begränsad tid.

     

    Leaderboard: Ha en uppdaterad leaderboard synlig för alla. Detta skapar en känsla av tävlan och uppmuntrar eleverna att delta flera gånger för att förbättra sin placering.

     

    Priser och utmärkelser: Utöver en huvudvinnare, överväg att ha priser för olika kategorier, som 'Mest kreativa spel', 'Bästa comeback', eller 'Mest spelade matcher'. Detta erkänner flera typer av prestationer och uppmuntrar en positiv tävlingsanda.

     

    Spela för skojs skull: Påminn alla att huvudsyftet är att ha roligt och lära sig mer om schack. Att hålla en avslappnad och vänlig atmosfär är nyckeln till en lyckad tävling.

     

    Feedback och förbättring: Efter tävlingen, be om feedback från deltagarna för att se vad som fungerade bra och vad som kan förbättras till nästa gång.

  • Webbredaktionen!

    Nu har webbredaktionen officiellt startat igång! :)

  • Km fortsätter

    Vi spelar vårt Kmmed mera

  • Dagens aktiviteter 19/4

    Jag hade hoppats kunna berätta om påskturneringen jag skulle ha spelat i men ryggen sade tyvärr ifrån. Vi fortsätter med KM samt försöker planera in en match mot Axel. (För honom gick det bra i tävlingen och han fick möta stenhårt motständ. GM och Im .

  • Dagens aktiviteter 5/4 - 22

    Jag tänkte visa 2 enkla partier spelade på FICS i Teamleague, som är en lagtävling. Vi ska också snacka om konsultationspartiet mot Axel.   Uppdrag åt Styrelsen: Vi har ju som ni märkt inget problem med fikat, vi går helt enkelt till automaten, men till min förfäran har vi inget fikabröd. Styrelsens uppdrag för allas välbefinnande är i all enkelhet att äska pengar av Anders T (Rektor) och helt enkelt att för egen maskin inköpa fikabröd. (Kex och rån håller sig länge.)

  • KM Rond 5

    Hampus - Caine 2-0

  • KM Rond 4

    Hampus - Jens 2-0
    Tim - Caine 1-1
    Gurre - Erik

  • KM Rond 3

    Hampus - Erik 2-0

    Caine - Gurre 1-1

    Tim - Jens 1-1

    Yousif  -Abukar 2 - 0

  • KM Rond 2

    Erik - Tim 1-0

    Jens - Caine 0-1

    Hampus - Gurre 1-0

  • KM Rond 1

    Tim - Erik 0-1

    Caine - Jens 1-0

    Gurre - Hampus 0-1

  • KM startar idag

    Idag startar vi KM! Vi ska bestämma spelform. Vi ses vid sal 8 kl 16:00

  • Om Klubben

    Klubben grundades hösten 2020 på NTI-Gymnasiet Västerås av läraren Lars Norqvist, som även håller i klubbträffarna, tillsammans med några elever med intresse för klubben.

     

    I klubbens begynnelse förekom träffarna online på Google Meet på grund av rådande pandemiomständigheter. Numera hålls klubbträffarna på plats på skolan med fysiska bräden, pjäser och klockor!

     

    På klubbträffarna spelas det för det mesta en hel del schack samt att Lars håller lektioner om schackteori och visar upp intressanta redan spelade partier.

  • Klubbträffar

    Klubben har sina träffar på tisdagar i sal 8 på skolan från klockan 16.00 till 18.00.

    Alla är varmt väkomna att delta och spela på träffarna oavsett tidigare erfarenhet eller nivå!

    Hoppas vi ses!

  • Klubbens maskot - Chess-o!

    Chess-o är Pawn Stars NTI's egna maskot och kommer i form av en bonde, efter just namnet Pawn Stars såklart.

     

    Han dyker upp lite här och där på sidan och ställen relaterat till klubben och han är vårt mes trogna och hängivna fan!

     

  • Schackservrar att spela på

    Här kommer det några schackservrar man kan spela på där man kan möta motståndare i sin egen spelstyrka.

     

    Chess.com - En väldigt populär server där man kan både spela och träna. För att få tillgång till allt på servern behöver men betala ett medlemskap, men för nybörjare räcker det att vara gratismedlem.Pawn Stars NTI har en klubb där också som du kan hitta här.

     

    Chess24 - Precis som Chess.com är Chess24 en väldigt populär spelserver där man kan spela och träna men vill man ha tillgång till allt behöver man också betala ett medlemskap. Främst inriktat till personer som spelat ett tag i klubb.

     

    Lichess - Är också en mycket populär sida man kan spela och träna en hel del på. Lichess har till exempel en funktion som kallas studier där personer gör egna lektioner i olika schacköppningar mm.

     

    ICC - En av de första schackservrarna som fanns för att spela online på. Här finns till exempel föreläsningar av stormästaren Alex Yermolinsky. Föreläsningarna måste man dock betala för att få tillgång till.

     

    FICS - Den första schackservern och därmed den första spelservern i världen. Kom upp för första gången 1992 på internet. En detaljerad redogörelse för FICS hittar du här.

     

    Utöver dessa så finns det såklart massvis med servrar man kan spela på också.

Vår schackklubb på chess.com

Pawn Stars NTI Västerås

Poäng Tavla (Rapid Chess)

  • Senaste Resultat

  • Bästa Resultat

  • Flest Vinster

chevron_left noise_control_off noise_control_off noise_control_off chevron_right

Poäng Tavla (Blitz Chess)

  • Senaste Resultat

  • Bästa Resultat

  • Flest Vinster

chevron_left noise_control_off noise_control_off noise_control_off chevron_right

Poäng Tavla (Tactics)

  • Högsta Resultat